RAVIOLI – Un Grande Amore, by Hypnose Resort by the Sea

Începem cu o mărturisire: acest articol a fost scris după întâlnirea culinară cu o senzațională porție de Ravioli cu Spanac, Ricotta și sos de smântână cu parmezan și salvie, farfurie ieșită din mâinile și bucătăria chef-ului nostru apreciat de noi și de clienții care trec pragul restaurantului nostru.

La un pahar de vin alb originar din aceeași țară cu pastele, la Bella Italia, ne-am decis să vă istorisim despre fantasticul drum al acestui sortiment de paste, până pe malul Mării Negre, la Hypnose Resort by the Sea, în Vadu. Vinul recomandat de noi pentru acest sortiment culinar este orice vin alb sec care să tempereze aromă bogată a sosului de smântână cu ricotta și parmezan.

Călătoria pe care v-o propunem până la o porție de ravioli în fața voastră începe în piețele micilor sate din Italia medievală unde sunt aliniate legume colorate și carne proaspătă, iar bucătarii de atunci au început să împacheteze diferite umpluturi în aluat pentru a crea noi arome și texturi. Primele înregistrări scrise despre ravioli apar în secolul al XIV-lea, când apărea frecvent pe mesele festive ale familiilor nobiliare din Italia.

Îi regăsim în America, 4 secole mai târziu datorită imigranților italieni care au adus cu ei rețetele tradiționale și le-au recreat în Lumea Nouă. Tot datorită imigranților, raviolii au ajuns până în Asia unde au căpătat forme și arome noi când au făcut cunoștință cu bucătăria locală asiatică. Versiunile asiatice sunt adesea aburite sau prăjite, umplute cu mirodenii și scoici.

Pe scurt: toate continentele au propria lor versiune !

Un lucru e sigur: farmecul ravioli e dat de umpluturile variate. Pe lângă sortimentele clasice cu carne, variantele vegetariene sunt foarte apreciate. Practic imaginația este limita!

La Hypnose Resort by the Sea ca în cazul majorității preparatelor din meniu sau a pâinii coapte în cuptoarele noastre, când preparăm raviolii mergem întotdeauna pe varianta “de casă” : aluat proaspăt frământat, ingrediente atent alese și umplutură făcută cu iubire ca pentru cei dragi nouă.

Dar ceea ce ne-a încântat peste măsură a fost să aflăm că există și o Zi Mondială a RAVIOLI. Se celebrează pe 20 octombrie și e ocazia perfectă pentru a sărbători acest fel de mâncare versatil și delicios cu paste.

Pe 20 octombrie, oamenii din întreaga lume se adună împreună pentru a prepara și a mânca cele mai variate sortimente de ravioli.

Până la aniversarea din acest an noi vă așteptăm zilnic în Restaurantul Hypnose Resort by the Sea pentru a vă bucura papilele gustative și starea de spirit cu sortimentul nostru de ravioli de care suntem foarte mândri. Sau cu orice alt preparat din menu.

🥘 Buon apetito a casa nostra 🥘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian